Om oss

Historien om

Baróns historia

 

Historien om Restaurang Barón föddes av de tre bröder under ett gemensamt besök i Stockholm drygt ett år innan öppningen.

De identifierade att de saknade en restaurang i Karlstad likt dagens Barón och beslutade sig för att förvandla ett café till en spännande restaurang.
Målet var en restaurang med fokus på exklusiva spanska råvaror och rätter framtagna med svenska tolkningar.

Tillsammans med arkitekter skapades den avslappnade, mysiga och varma miljön. En miljö som idag är ett kännetecken i restaurangen men som är svår att sätta fingret på och kan närmast beskrivas med ett lumberjack-stuk blandat med tegel och stora valvskyltfönster. Skyltfönstren i sin tur vätter mot stans mest aktiva gata med mycket liv och ständig rörelse.

På dagen fyra veckor efter att de gamla caféet stängt igen och renoverats invigdes Barón i Karlstad. Närmare bestämt den 26 februari 2015.

Redan elva månader senare rekommenderas restaurangen av White Guide som recenserar Sveriges bästa restauranger.

Med världen som skafferi söker vårt köksteam ständigt efter råvaror för att skapa nya spännande tapas med. Vi försöker att hålla menyn ständigt levande, så att våra gäster ska få en smakupplevelse utöver det vanliga.

Restaurangen är under ständig utveckling och varje dag sker det något nytt i restaurangen. Noggrannhet och personligt är två ledord som ständigt ska genomsyras i utvecklingen.

Varmt välkommen till oss på restaurang Barón.